8 Nisan 2008 Salı

Paskalya Çöreği P.D.Ç.ETKİNLİĞİ 20

2 haftadır hastayım ve hala düzelemedim.Dün canım pasta yapmak istedi, yaş pastayla uğraşmak istemedim ve paskalya çöreği yapmaya karar verdim.Yapılışı çok kolay.Örgüleri biraz büyük yapmışım içi istediğim gibi pişmedi.Üç örgü yaparsak daha iyi olur sanırım.Bu haftaki ev sahibimiz mucizembenibul kolaylıklar diliyorum.



Malzemeler:

3 yumurta (sarısının biri çöreklerin üzerine sürülücek)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
6 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz mahlep
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un








Üstü için:
File fındık
1 yumurta sarısı














Yapılışı:

Mayayı ılıttığım sütte erittim.Un dışındaki malzemeleri karıştırdım,unu da ekleyip iyice yoğurdum.Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.Üzerini örtüp mayalanmasını bekledim.Mayalanan hamuru ikiye bölüp saç örgüsü şeklinde ördüm.Üzerine yumurta sarısını sürdüm, file fındığı serptim ve fırına verdim.


AFİYET OLSUN





4 yorum:

Adsız dedi ki...

selam canım emeğine sağlık
güzel tarifini aldım yarın İnşallah yayında olur sevgiler canım
takip ettiklerim listesine aldım seni

sezin dedi ki...

Merbaha,
Eline sağlık canım çok güzel görünüyor, yapılacaklar listeme ekledim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM. NEFFİSSSS OLMUŞŞ. SEVGİLER..

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşım paskalya çöreğin çok harika görünüyor ben bir defa denedim pek hoşuma gitmedi inşaallah senin tarifinide deneme fırsatım olur. Ellerine sağlık.
evet tartoletlerde yumurtayı yazmayı unutmuşum uyardığın için çok teşekkür ederim.