1 Haziran 2008 Pazar

P.D.Ç.S.Etkinliği 24 Çikolatalı Yaş Pasta


Uzuuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba.Bahar geldiğinden beri koşturmaca içerisindeyim, bir türlü bloğumla ilgilenemedim.Arasıra bloğuma girip göz attım, arkadaşlarımı ziyaret etmeye çalıştım ama mesaj yazamadım.Benim yokluğumda bloğumu ziyaret eden, mesaj bırakan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Bloğumu ve arkadaşlarımı çok özledim.
Gelelim pastama.Bu çikolatalı pastayı anasınıfına giden oğlumun sınıfça düzenlenen pikniği için yaptım.İçi, dışı bol çikolatalı bir pasta oldu.

Malzemeler: (büyük dikdörtgen borcam için pandispanya)

5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: (Pandispanya)
Yumurtaların önce beyazını 5 dakika kadar çırptım.
Şekeri azar azar ilave edip eriyene kadar çırpmaya devam ettim.
Şeker tamamen eriyince (aslında şeker eriyene kadar çırpmak gerekiyor ama bazen tam eritmeden de diğer işleme geçebiliyorum :) )yumurta sarılarını ilave ediyorum.
Yumurta sarılarını da çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyorum.
Yağlı kağıt serdiğim kalıba döküp pişiriyorum.

Önceleri yağlı kağıt sermeden pişirirdim, tepsiden çıkarması çok zor olurdu, çoğu zaman kekim kırıldı.Yağlı kağıt kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler: (ara kreması)

3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
5 yemek kaşığı şeker
(İstenirse 1 vanilya da kullanılabilinir.)

Ara kıremanın yapılışı:

Tencerenin içine vanilya hariç bütün malzemeleri koyup karıştırdım.
Ocağa aldım ve muhallebi kıvamında pişirdim.
Vanilya koyacaksanız (ben koymayı unuttum) ocaktan indirdikten sonra ekleyeceksiniz.
Dışına kullandığım malzemeler:
1,5 su bardağı krem şanti (2 paket)
2 su bardağı süt
Çikolataların gramajını tam bilmiyorum, tahmini olarak yazıcam.
Üzerindeki bitter çikolata 100 gr.
Beyaz çikolata 20 gr.
Kenarda ki çikolata 100 gr.



Tepsiden çıkardığım keki ortadan ikiye kestim. ara kremasını sürdüm ve bolca parça çiklata serpiştirdim.



Aslında kekim iyi kabarmıştı, tepeden çekince incecik çıkmış.




Dışını kremayla kapladım.Benmari usulü erittiğim bitter çikolatayı yağlı kağıdın üzerine incecik yaydım.Mutfağım sıcak olduğundan donması için buzdolabında beklettim.Donunca irili ufaklı kırıp pastanın kenar kısmına yapıştırdım.







Üzerini süslemek için çikolatayı bıçak yardımıyla ince ince kıydım.
Pastanın orta kısmına yerleştirdim.
Beyaz gülleri krem şantiden, kahverengi gülleri plastik çikolatadan yaptım ve köşelere yerleştirdim.






6 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik harika bir pasta
afiyet bal seker olsun

www.yenitadlar.blogcu.com

yosunbuka dedi ki...

canım ellerine sağlık çook beğendim.çok güzel olmuş..

yosunbuka dedi ki...

ziyaretin için teşekkürler canım.linklerime ekliyorum bu muhteşem pastayı herkes görmeli..

Tuğba dedi ki...

Katılımın ve güzel tarifini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim canım.
8 Haziran'a kadar istediğin sayıda tarifle etkinliğe tekrar katılabilirsin.Yine gel:)

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

serpil dedi ki...

selam
iyi geceler canım, kurabiyeleri beğendiğine sevindim, bende bu pastana bayıldım, ellerine sağlık, güzel bir gün geçirmen dileğiyle, sevgiler.

mutfaktelaşı dedi ki...

beğendiğine sevindim serpil teşekkür ederim.