13 Mart 2008 Perşembe

Etli börek



Benim gibi yufka açmayı bilmeyenler için hazır yufka çok büyük bir nimet.Artık marketlerde yok yok.Aklımıza gelen gelmeyen herşey var.Dün bir markette baklavalık yufka bile gördüm, bir gün alıp deniycem inşallah.



Malzemeler:
6 hazır yufka
500 gr. az yağlı kıyma
3 orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
Tuz, pul biber, karabiber
İsteğe göre ceviz içi de koyulabilir.Etli iç harçlara çok yakışıyor.
1 yumurta
Üzerine sürmek için ayrıca 2 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

1 yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırptım.Yufkaları dörde böldüm.Yoğurtlu karışımdan yufkanın her tarafına sürdüm.Uzun kısımlarına harçtan koyup şekildeki gibi sardım.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verdim.Altı ve üstü kızarana kadar pişirdim.
AFİYET OLSUN

5 yorum:

Mihriban dedi ki...

Canım ziyaretine gelmiştim. İlk yorum bende heralde... Börek nefis olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler....

defneylebirlikte dedi ki...

börek çok leziz olmuş.eline sağlık canım.

http://asotu.blogcu.com dedi ki...

günaydınlar;
uğrayıp bıraktığın yorum için çok teşekkür ederim.bu böreği bizde çok severiz.baklavalık yufkaya gelince bir kere alıp denedim.misafirlerim çok beğendiler.ancak kenarda kalan kısımları sanki biraz sert oluyo..o yüzden kendim açabiliyorum zaten, bir daha almayacağım sanırım.
fakat sen al dene derim, gelen misafirlerimin hepsi baklavalrını kendi yapabilen insanlar olmalarına rağmen çok beğendiler.demekki güzel olmuş normelde:))
sebilay.

Lezzet Gemisi dedi ki...

BÖREKLER ŞAHANE OLMUŞ. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. GÜZEL VE KEYİFLİ BİR HAFTA SONU TATİLİ DİLERİM. SEVGİLER.

mutfaktelaşı dedi ki...

malesef ben yufka açmayı bilmediğim için baklavalık yufkaları görünce çok sevindim.müsait bir zamanımda alıp deniycem.içinde 50 tane varmış.