Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayın
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
Aldığı kadar un
Yarım paket kremşanti
Kremşantiyi çırpmak için yarım su bardağı süt
Yapılışı:
Yumurta ile şekeri çırpıyoruz.Ardından önce süt ve sıvı yağı sonra un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek karıştırıyoruz.Limon kabuğu rendesi ve çekilmiş fındığı da ekleyip kağıt kalıplarda 180 derecede pişiriyoruz.
Kelebeğin yapılışı:
Soğuyan kekleri kalıbından çıkarıyoruz.
Üst kısmından kapak şeklinde kesiyoruz.
Kestiğimiz kapağı kanatları oluşturmak için ortadan kesiyoruz.
Kekin diğer parçasının üst kısmına kremşanti sürüyoruz.
Diğer iki parçayı dik şekilde kremşantinin üzerine yerleştirip süslemesini yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
4 yorum:
Merhabalar, cok guzel olmuşlar.Ellerinize sağlık sevgiler..
SELAM
enfesolmus bu muffinleerr
helede kelebeklerine bayildim sevgiler keskinliden
selamlar ellerinize saglik harika gözüküyo sevgiler
slm, ellerine saglik cok sirin göruntusu var bahari cagristiriyor adeta.;)))))
selamlarimla.
baharhabercisiyim.blogcu.com
Yorum Gönder