8 Haziran 2008 Pazar

Kara Havuçlu Top Kek P.D.Ç.S.E. 24

Daha önce kara havucun cezeryesini yapmıştım.Ablam dondurucuya koyduğu havuçtan bana da vermişti, ben de kara havucun keki nasıl oluyormuş bir deneyeyim dedim.Turuncu havuçtan biraz daha farklı bir tadı var, şeker oranı daha düşük, bu yüzden cezeryeye ve keke biraz daha fazla şeker koymak gerekiyor.Bu keki de i.h.h'nın kermesine yapmıştım.
Top kek kalıbı ararken şekilli kalıpları görünce hemen aldım :) ama şekilli kalıplarda üzümlü, iri cevizli vs. iri parçalı malzemeler olunca şekil bozuluyor :( bu kalıplarla ilk yaptığım keki iri cevizli yapmıştım ve hayal kırıklığına uğramıştım, bu yüzden malzemelerimi biraz daha ince kıydım.(aramızda kalsın güllerin bir kısmı kalıba yapıştığı için görünümü biraz bozulmuştu, bende pudra şekeri serperek durumu biraz kurtarmaya çalıştım )

Bugün p.d.ç.s.e. 24'ün son günü tuğba'ya kolaylıklar diliyorum, daveti için teşekkür ederim.

Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı kara havuç
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırptım.
Süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırptım.
Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip mikserin en düşük ayarında çırptım.
Kalan malzemeyi derin bir kasenin içine alıp üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyip kaşıkla karıştırıp unun tüm malzemeye dağılmasını sağladım.Bu malzemeyi de karışımın içine ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra sıvı yağla yağladığım top kek kalıplarına döktüm ve pişirdim.




AFİYET OLSUN

9 yorum:

Tuğba dedi ki...

Katılımın ve güzel tarifini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim canım.
Bugün etkinlikte son gün,yeni bir tarifle daha etkinliğe katılmak istersen beklerim:)
Sevgiler..

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık.kara havucun özelliği nedir rengi siyah mı oluyor kekin içinde?

Adsız dedi ki...

merhabalar mmm nefis bir kek olmuş ilk defa gördüm kara havucu kekte değişik bir tarif olmuş ama mis gibi harika bir lezzet çıkmış ortaya ellerine sağlık canım ayrıca ziyaretin ve o güzel yorumun için çok teşekkürler mutlu huzurlu sağlıklı bir hafta dilerim sevgiler :)

mutfaktelaşı dedi ki...

kızılcıkşurubu, teşekkür ederim.
---------------------
yosunbuka, evet havucun rengi kara.turuncu havuçtan tek farkı rengi ve şeker oranının daha az olması.marketlerde pek bulunmuyor, ablam pazardan almış.
---------------------
yemekgüncesi, ben de ziyaretine sevindim canım, tekrar beklerim.

Adsız dedi ki...

İLK DEFA DUYDUM KARA HAVUCU. ÇOK İLGİNÇ. KEKTE DE ÇOK GÜZEL DURMUŞ. ELLERİNE SAĞLIK. SAĞLIKLI, MUTLU VE BAŞARI DOLU BİR HAFTA DİLİYORUM CANIM.... SELAM VE SEVGİLER...

pervin dedi ki...

sevgili mutfak telaşı bloğunuzu ilk defa dolaştım çok beyendim ellerinize sağlık herşey çok güzel kara havuç ilk defa duyuyorum belki sizin oralarda gaziantepte var istanbulda ben hiç görmedim neyse sevgi dolu günler...

NİLÜFER dedi ki...

ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ SEVGİLER

made in funda dedi ki...

ne güzel olmuş canım.eline sağlık..