Bu tarifim çok pratik ve bir o kadar da güzel.Ben 6 yufkadan yaptım ve bir bölümünü dondurucuya koydum isterseniz malzemeyi yarıya indirebilirsiniz.
Malzemeler:
6 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ (yufkaya sürmek için)
İç malzemesi:
750 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için.
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı:
Yufkaları dörde kesiyoruz.İç malzemeden uç kısmına koyup, 1 tatlı kaşığı da yağ sürüp rulo yapıyor ve gül şekli veriyoruz.Gül şeklinin bozulmaması için kürdan saplıyoruz.Tüm yufkalar bitince bir kaba dizip üzerini örtecek kadar suyla dolduruyoruz.1 saat sonra suyun içinden sıkarak çıkarıp yumurtasını ve çörek otunu sürdükten sonra pişiriyoruz.
2 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
SEVGİYLE KAL
Eline sağlık.Duyduğuma göre sende anteliymişsin.linkini ekliyorum.SBloguna sık sık geleceğim.
Yorum Gönder