11 Temmuz 2008 Cuma

Rengarenk Yaş Pasta P.D.Ç.S. Etkinliği 26



İlk defa farklı bir ara krema denedim.Bir süredir krema tariflerini denenecekler listeme ekliyordum, ancak bu pastama kısmet oldu.Kremanın tarifini mutfak havlusundan aldım.Vaktim olmadığı için hazır pandispanya kullandım.
Ve pastamı porselen demlik etkinliğine gönderiyorum.
Malzemeler:

Hazır 3 katlı pandispanya

Malzemeler: (ara krema)

3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı beyaz çikolata
Yarım su bardağı bitter çikolata
1,5 çay bardağı şeker

Malzemeler: (dış kaplama)

2 su bardağı soğuk süt (soğuk sütle kremşanti daha iyi kabarıyor)
1,5 bardak veya 2 paket krem şanti
Mavi, sarı, yeşil gıda boyası.

Ara katlara 2 muz

Kremanın yapılışı:

Sütü, unu, şekeri tencereye alıp karıştırdım ve ocağa aldım.
Muhallebi kıvamında pişirip ocaktan indirdim.
Çikolataları ekleyip çikolata erine kadar çırptım.
Krema ılıyınca sütle ıslattığım pandispanyanın ara katlarına sürdüm.
Dışını krem şanti ile kapladım ve renklendirdiğim krem şanri ile süsledim.

AFİYET OLSUN

6 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba cnm..tebrikler harika bir blog ve enfes bir pasda..

etkinligimize gösderdiğin ilgi için tskler ediyoruz..bugün arklarla yaptığımız görüşme sonucu yaz tatili nedeniyle etkinlige eylül ayina kadar aravermeye karar verdik..tekrar başladığımızda ismini not aldım sana dönüp evsahipliği tarihini bildireceğim..cok tskler ediyorum..sevgiyle kal..selmahlc

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim benim etkinlige tekrardan katildigin için çok tesekkurler,allah razi olsun..pasta ismi gibi olmus rengarenk sahane gorunuyor,renk karisimi harika,super olmus ellerine saglik...opuyorum ve hayirli cumalar...tarifin sonra yayinda,sevgiler.


AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

mutfaktelaşı dedi ki...

etkinliğe ara vermenize üzüldüm çok güzel bir etkinlik çünkü.
----------------------
iltifatların için teşekkür ederim huriye, senden de allah razı olsun.

Mome dedi ki...

Hello, This cake is very nice. congratulations.

yapraksarma dedi ki...

merhaba canım pasta harika.Ellerine sağlık,
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda… YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:zeytinyağlı enginar dolması yöre adı:İzmir/ege yöresi buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca http://www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com/adresinde de yapılacaktır… HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

mutfaktelaşı dedi ki...

davetin için teşekkür ederim canım, katılmaya çalışıcam.şimdiden tarif düşünmeye başladım.