11 Şubat 2008 Pazartesi

Ispanak Kavurması

Ispanak kavurması benim en çok sevdiğim yemeklerden biridir.Ispanağı yıkamayı saymazsak yapılışı çok kolay.Ispamak kavurmasını limon sıkmadan yiyemem, mutlaka limon da olmalı.

Malzemeler:

750 gr. ıspanak
2 orta boy kuru soğan
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yeterince tuz

Yapılışı:

Ispanağı 10 dakika suda bekletip toprağından arınmasını sağlıyorum.Sonra güzelce yıkayıp saplarıyla beraber doğruyorum.Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyorum.Salçayı da birkaç dakika soğanla kavurduktan sonra kıyılmış ıspanağı ekliyorum ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ıspanağın solmasını bekliyorum.Tuzunu da ilave edip servis yapıyorum.

AFİYET OLSUN

5 yorum:

ilham perisi dedi ki...

ellerine sağlık ayşem.Yanına bide sarımsaklı yoğurt yaptınmı.?
Ohh yemede yanında yat

Betül dedi ki...

evet ya yıkaması çok zor, eline sağlık cnm

EZGi :)) dedi ki...

Merhaba canım tarif defterinden geliyorum.çok hoş bir blog hazırlamışsın.ıspanakda enfes görünüyor.ellerine saglık.herzaman görüşmek dileğile.koskocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

canım benim nede güzel olur rengi yeşil olan her şey benim vageçilmezimdir beni pazara göndermezler sanki kuzu besliyor gibi yeşil olan her şeyi alıyon derler ıspanak yada başka yeşillikleri kavururken ben soğan yerine bolca pırasa doğrarım birde öyle dene yanındada bolca kurutulmuş biberleri oçakda biraz cevir amanda aman ağzım sulandı yarın ıspanak almam lazım afiyetler olsun ellerine sağlık canım benim

Lezzet Gemisi dedi ki...

AYY BEN DE BAYILIRIM ISPANAK KAVURMASINA. BİR DE BİRAZ TAVAYA ALIP İÇİNE YUMURTA DA KIRDIMMI DEĞMEYİN KEYFİME. :))))ELLERİNE SAĞLIK CANIMM. YIKAMASI GERÇEKTEN ÇOK ZAMAN ALAN BİR İŞLEM. SEN NE ŞEKİLDE YAPIYORSUN BU İŞLEMİ BİLMİYORUM AMA, BEN KOLAYINI BULDUM. BAK SANA DA ANLATAYIM:
ISPANAKLARI AYIKLADIKTAN SONRA DERİNCE BİR KABA KOYUP ÜSTÜNE ÇIKANA KADAR SU KOYUYORUM. 1 ÇAY BARDAĞI SİRKEYİ ÜZERİNE GEZDİRİP 1-2 SAAT ÖYLECE BIRAKIYORUM. SİRKELİ SU, KUMUNU ÇABUK ÇÖZMESİNİ SAĞLIYOR. SONRA DA İRİ DELİKLİ BİR SÜZGECE SİRKELİ SUYUN İÇİNDEN BİR AVUÇ KADAR ALIP MUSLUĞUN ALTINDA ELİMLE HAFİF OVALAYARAK YIKIYORUM. HEM DAHA AZ SU HARCANMIŞ OLUYOR, HEM DE VAKİTTEN KAZANIYORUM.
İYİ HAFTALAR, SAĞLIKLI MUTLU GÜNLER DİLERİM CANIM. SEVGİLER...